Press "Enter" to skip to content

Hoe ebooks op iPad zetten?

De iPad (en ook de iPod en de iPhone) is voorzien van een speciale ebook-app: iBooks. Met de iBooks-app kun je ebooks op de iPad zetten en lezen.

Kun je de app iBooks niet op jouw iPad vinden? Dan kun je deze gratis downloaden vanuit de App Store. Hieronder leggen we je kort uit hoe je ebooks op de iPad zet met behulp van iBooks.

Ebooks op iPad zetten met iBooks

Tik op het icoon van iBooks om de app te openen. Je ziet dan het overzicht van alle boeken die op jouw iPad staan. Hier zijn ook pdf-bestanden opgenomen. Als je nog geen ebooks op jouw iPad hebt staan, dan zie je hier natuurlijk niks. 

Je kunt nu tikken op ‘Uitgelicht’ of op ‘Hitlijsten’ om populaire boeken te zien. Je kunt ook op het zoekicoon tikken om zelf een titel te zoeken.

Wil je door de gratis aangeboden boeken bladeren? Kies dan in iBooks voor de categorie ‘Gratis boeken’. Er is een grote selectie aan gratis ebooks, in verschillende genres.

Heb je een interessant gratis of betaald ebook gevonden? Dan kun je tikken op ‘Koop’ (bij een betaald ebook) of direct op ‘Download’ (bij een gratis ebook). Ebooks worden betaald met je creditcard die aan je Apple-account is gekoppeld. Heb je geen gekoppelde creditcard? Dan krijg je daarvan een melding. Overigens is het ook mogelijk om ebooks te kopen met een iTunes-tegoed dat je bij elke supermarkt aan kunt schaffen.

Heb je een ebook gekocht en daarna op download getikt, dan staat het in je bibliotheek van de iBooks-app. Je kunt nu tikken op ‘Lees’, waarna het ebook zal openen en je meteen kunt beginnen met lezen.

Ben je klaar met lezen, dan kun je de app gewoon sluiten. De volgende keer dat je iBooks opent, zul je verder kunnen gaan waar je was gebleven.

Ebooks op iPad zetten met iTunes

Een andere optie om ebooks op je iPad te zetten, is met behulp van iTunes. Dit werkt in feite precies hetzelfde als met iBooks. Je opent de iTunes-app op je iPad (of iPod of iPhone), zoekt het boek (op de titel van het boek of op de naam van de auteur), waarna je het al dan niet tegen betaling kunt downloaden.

Zo makkelijk is het om ebooks op je iPad te zetten met behulp van iBooks of iTunes. Heb je toch nog vragen, dan horen we dat graag. Of laat hieronder jouw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *